A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk. A papri-kát megmossuk, kivágjuk az ereket és a csumát, apró kockákra vágjuk, és 600 g-ot kimérünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk. A chili paprikát megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a csumáját, és apróra kockázzuk. (Mivel a chili paprika igen erős, ajánlatos a tisztításához gumikesztyűt viselni.) Az almaecetből 50 ml-t kimérünk.
Az olajat egy főzőedényben felhevítjük, és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, és rövid ideig együtt pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összekeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a tűzről levesszük, és kb. a felét pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, és további keverés mellett 10 percig zubogva forrni hagyjuk. A tűzről levéve azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés