A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és krumplinyomóval még melegen áttörjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Egy tálban összekeverjük a liszteket, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a tojást és a puha margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk és kb. 3-4 cm Ø pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe, egymástól kellő távolságra (kb. 2 cm) helyezzük és kb. 15 percig pihentetjük.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a pogácsákat aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés