A sárgabarackot megmossuk, a magját eltávolítjuk. Kimérünk 750 g-ot és pépesítjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és 250 g-ot kimérünk.
A hozzávalókat – a fűszerek kivételével – a dzsemfi xszel egy nagy főzőedényben jól összekeverjük. Magas fokozaton állandó keverés mellett felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett további 10 percig főzzük. A csatnit sóval és chilivel ízlés szerint ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejre állítjuk.
• A vöröshagymát helyettesíthetjük lila-, vagy újhagymával.
• Ha a csatnit szeretnénk alkohollal feltúrbózni, akkor cseréljük le a narancslevet gin-re.
• Rozmaringgal és petrezselyemmel is fokozható az ízélmény. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd 2 evőkanállal keverünk a csatniba főzés után. A rozmaringot apróra vágva kell 1 evőkanállal főzés előtt hozzáadni.
• 25 g apróra vágott gyömbérrel csípőssé varázsolható a csatni.
• Ha tüzes-fűszeres csatnit szeretnénk, főzés előtt adjunk hozzá egy finomra aprított pepperonit.
• A savanykásabb ízvilág elérése érdekében adjunk a csatnihoz 1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéjat.
Kapcsolódó receptek
Befőzés
Befőzés
Befőzés