A szárított gyümölcsöt apróra vágjuk, és az almalével kb. 2 órán át kis tálkában állni hagyjuk. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
A szárított gyümölcsöt a gyümölcslével, a mogyoróval és a mandulával együtt ledaráljuk. A kapott masszát egy tálban összekeverjük az aromával. Nedves kézzel dió nagyságú (3 cm ø) golyókat formázunk, a tepsibe tesszük, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 10 - 15 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 170 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 150 °C
A megsült golyókat sütőpapíron sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés: A golyókat evőkanál és villa segítségével megforgatjuk a kakaóporban.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés