A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 15 - 17 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
A poréhagymát megmossuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A paprikát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.
Töltelék: Egy teflonedényben az olajat felhevítjük, majd közepes hőmérsékleten a hagymát és a paprikát kb. 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk a masszát kicsit kihűlni. A sonkát felkockázzuk és hozzáadjuk a tejfölt a sajtot, az étkezési keményítőt, majd a zöldséges masszát. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Leveles tészta: A leveles tésztából szív alakú kiszúró forma segítségével kb. 5 cm nagyságú szíveket szaggatunk. (A tészta kb. 48 db szívecske szaggatására elegendő.A szívek felét megtöltjük egy kisebb halomnyi töltelékkel. A töltetlen szíveket kenjük meg felvert tojással és helyezzük rá a töltött szívekre. Nyomjuk össze az oladalakat egy villa segítségével. A maradék tésztából formázzunk vékony csíkokat, melyek a lóhere szárai lesznek. Helyezzük a tepsibe 4 szívecskét úgy, hogy egy lóhereformát alkosson, majd nyomjuk a közepébe egy lóhere szárat is.
A lóheréket kenjük le felvert tojással, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütés után még melegen tálaljuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés