A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 5 - 8 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
A leveles tésztát a sütőtepsibe fektetjük, egy villával több helyen megszurkáljuk és elősütjük.
Töltelék: A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 30 - 32 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés