Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 percig), amíg szemmel láthatóan megnő. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 35 - 38 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C
Töltelék: A sárgabarackot kis darabokra vágjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Minden tésztadarabhoz hozzágyúrunk 1-1 töltelékfajtát: a csoki darabokat, pisztáciát és némi liszt hozzáadásával az aszalt barackot. A tésztahalmokból 3 db kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, melyeket összefonunk.
A henger végeket jól összefogjuk. A fonatot a tepsibe fektetjük, felületét megkenjük felvert tojással és meleg helyen hagyjuk pihenni (kb. 20 perc), amíg szemmel láthatóan megnő, majd sütés előtt a felvert tojással megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés