A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Morzsa tészta: A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) finom morzsává dolgozzuk.
Alma töltelék: Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén belisztezzük, hengerré formázzuk, és a tepsiben kinyújtjuk. A süteményt az almaszeletekkel pikkelyszerűen sűrűn befedjük, majd a morzsát egyenletesen elosztjuk rajta. A süteményt 15 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 30 - 35 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés