A leveles tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 12 - 15 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C
A leveles tésztából 15 darab kb. egyenlő nagyságú négyzetet vágunk.
Minden négyzetlapot a szélétől számított fél cm-re körben bevágunk úgy, hogy két szemközti sarkot ne vágjuk át teljesen.
A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk úgy, hogy egy rombuszformát kapjunk.
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük. Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék: Vágjuk ketté az olívabogyókat. A tejfölt egy teáskanál segítségével keverjük krémesre, majd a tészták által kialakított nyílásba tegyünk egy-egy teáskanállal. Egy-egy fél olívabogyót erre, mint egy „szemet” helyezzünk bele.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés