Tészta:
A hozzávalókat keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd közepes fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát golyóvá formázzuk, ellapítjuk, és letakarva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A porcukrot átszitáljuk. Dió nagyságú tésztadarabokat szaggatunk, porcukros kézzel golyókká formázzuk, majd alaposan megforgatjuk a porcukorban úgy, hogy vastag porcukorréteg keletkezzen rajta. A golyókat egymástól távolságot hagyva a tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés