A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztához a tejet és az olajat meglangyosítjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a tejes keverékkel együtt, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő (kb. 1 óra). A sütőt előmelegítjük. A töltelékhez az aszalt paradicsomot, paprikát apró kockára vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A mozzarella golyókat négybe vágjuk. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd egy 30 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert 12 egyenlő részre osztjuk. Minden részt egy kb. 12 cm átmérőjű kör alakú lappá nyújtunk. A zöldségeket a lapok közepébe helyezzük, a mozzarellát elosztjuk rajtuk, majd oregánóval hintjük. A tésztát összehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk, és cipóvá formázzuk. A cipókat a varrattal lefelé a tepsibe fektetjük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk (kb. 20 perc). Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütőlap helyzete: Középre
sütés: kb. 18 - 20 perc
Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 220 °C
Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 200 °C
Sütés után a cipókat még melegen tálaljuk.
Kapcsolódó receptek
Sütés
Sütés
Sütés