1898 óta bizonyít sikeresen a Dr. Oetker Étkezési keményítő, legyen szó akár sütésről, akár főzésről.
További információk
Tudj meg többet
Termékleírás
A felhasználhatósága igen sokrétű: a levesek és szószok sűrítésétől a sütemények és torták lazításán át, a krémek állagának javításáig, szinte minden területen eredményesen használható.
Felhasználási javaslat: - Piskóta tészta és kevert tészta (pl. kuglóf, muffin, aprósütemények): A receptben megadott lisztmennyiség max. 1/3 részét helyettesítsük keményítővel. - Levesek, szószok, mártások, főzelékek: Az étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. - Édes és pikáns szószok, mártások: 500 ml folyadékhoz/szósz alaphoz 15 g (kb. 1 púpos evőkanál) étkezési keményítő. - Levesek (pl. krémlevesek, gyümölcslevesek, paradicsomleves): 500 ml levesalaphoz 20 g (kb. 2 csapott evőkanál) étkezési keményítő. - Főzelékek (pl. borsófőzelék, lencsefőzelék): 500 ml főzelékhez 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál) étkezési keményítő.
Összetevők
Összetevők: kukoricakeményítő.
Átlagos tápértékadatok
* % = % napi érték
100 g termékben
Energia
Zsír
amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
amelyből cukrok
Fehérje
Só
1471
kJ 346
kcal
0 g
0 g
86 g
0 g
0.5 g
0.04 g
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal)